Een weekje in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Wouter Hoen - WaarBenJij.nu Een weekje in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Wouter Hoen - WaarBenJij.nu

Een weekje in Melbourne

Door: Wouter Hoen

Blijf op de hoogte en volg Wouter

11 Februari 2010 | Australië, Melbourne

hey hey mensen hoe is het daar in Nederland
nou ja ik dacht ik moet jullie ook maar weer ff op de hoogte houden van hoe het hier nu gaat met mij.

Nou ja zo als ik de vorige keer al had verteld is dat Melbourne een hele andere stad is.
veel relaxed zweer en de mensen die ik hier heb ontmoet zijn ook heel erg gezellig
zo ontmoet ik zo veel mensen dat is gewoon niet meer normaal meer gewoon
maar het gaat ook heel makkelijk
zo zit je ff 1 min alleen en je hebt niks te doen dan zitten er binnen 10 wel 10 mensen om je heen.
en het contackt leggen gaat oof veel meer op een relax zweer
maar ik ga daar nu niet veder over zeuren

zo nou ja zo heb ik het afgelopen week lekker rustig aan gedaan
en een beetje gezocht naar werk
op het internet.
maar het valt me reuze mee kwa hoeveel ze vragen naar koks
zo op het internet al leen al in de stad zijn er wel 20 hotels en restaurants die naar koks vragen
maar zo heb ik dus vandaag dus ff mijn cv veranderd met mijn lokale mob nr er op en nu dus alleen nog ff uitprinten en gewoon langs de restaurants gaan
maar ik kan nu geen kant op want het komt op moment met bakken uit de lucht vallen met regen en onweer
maar dat zijn geen milde stormen als het hier los gaat gaat het ook meteen heel erg goed
want binnen 2 min regen dan betekend dat de hele straat helemaal blank licht

maar gelukkig zit ik nu binnen jullie een verhaaltje te vertellen
Ok nou ik heb laatst met 2 Canadese 2 Engelse en ikke naar een soort van klooster gegaan om daar heel goedkoop te eten
maar dat was al een heel avontuur apart.
zo gingen wij eerst met de gratis tram naar de dichtbij zijden plek
waar de tram zou komen.
ok toen we daar waren wouden we een taxi veder pakken maar het punt is alle taxi's die we hadden gevraagd waar het was wisten het niet
nou ja toen zijden we met zen alle we gaan maar lopen.
want was het ff handig dat ik een gps op mijn mob te hebben.
dus hebben we wel bijna een half uur gelopen en nog niet gevonden.
dus hadden we uiteindelijk maar besloten om de taxi te pakken.
dus lekker dubbel werk
maar ja niks aan te doen
toen we daar aan kwamen was het een soort van klooster.en allemaal gebouwen er om heen.
en ja hoor live muziek.(palm fluit band)
en het was in een soort alternatieve buurt. dus af en toe zagen we een paar hippie rond lopen
maar oké om terug te komen op mijn verhaal. we gingen naar binnen en met allemaal tafeltjes en een soort restaurant. maar er werd op de muur een film afgespeeld van Charlie Chaplin en allemaal kunstzinnige dingen in en rond om het gebouw daar stond e en buffet
met allemaal organic food
geen vlees en vis. nou ja het is niet anders dacht ik maar.
ik had gewoon honger
maar tot onze grote verbazing was het heel erg lekker
zo had ik een pannenkoek met wat sour cream er in
maar dat moet je dan op rollen en dan zoog de pannenkoek alles sour cream op.
heel apart maar wel super lekker
en alles was ook nog een keer gratis
ja het werdt wel een beetje verwacht dat je wel iets zou geven wat je zelf kwijt wou
maar dus weer een hele gave ervaring er bij

zo is nu achter bij mijn hostel Queen Victoria market
dat is een dagelijkse binnen markt
met allemaal verse producten en goedkope kledij
het is een behoorlijk groot gebouw maar ook erg leuk om er bij rond te lopen.
zo hebben ze in de zomer elke woensdag een avond markt met vers eten van de hele wereld. zo heb ik zelf dan ook al een krokodil gegeten
best lekker hoor

maar ja de prijzen van de hostels zijn op het moment behoorlijk duur
omdat ACDC optreed hier in Melbourne
maar ja ik heb al gekeken voor een kaartje maar dat is wel heel erg duur $148 dus dat is nog al wat
maar ja ik ben er ook maar 1 keer
ik kijk nog wel ff wat ik doe
maar dat horen jullie van zelf ook wel

het leuke is van het reizen je komt mensen weer tegen
zo zat ik dus laats in een museum van beeld en geluid(gratis) tikt er in 1 keer iemand op mijn schouder
en ja hoor daar was Nicolette.
die zat bij mij in de zelfde groep
dus dat was wel grappig
maar dat was niet eens de 1ige die ik tegen ben gekomen
want de heen Vucht naar Hong Kong zaten we niet als groep bij elkaar
maar toen in de stad zelf had ik een Nederlandse ontmoet en eigenlijk de hele dag met elkaar op getrokken wat al heel gezellig was natuurlijk
maar nu zat ik dus gister aaf dus in de bar van de hostel en wie zie ik daar binnen komen Marrieane.
dat maakt de Wereld wel heel erg klein

ok nou volgens mij heb ik jullie nu wel weer genoeg verteld nu
dus ik verheug me nu al op de leuke reacties van jullie
nou Groetjes uit Melbourne

• 11 Februari 2010 - 09:00

Dennis:

mooi stukkie weer wouter.
    hier hebben we weer een dik pak sneeuw gekregen. wordt een hele koude carnaval. en bedankt voor je kaartje ;)nstuur je de volgende keer een A4 tje dan kun je wat groeter schrijven:P

groetjes en veel plezier nog je hebt nog maar 707 dagen

• 11 Februari 2010 - 09:16

Ep:

Zo te zien heb je ook wat electonica winkels gezien en het kok zijn zit verweven in je verhaal,toevallig "vanacht even op msn" en de laatste foto is behoorlijk nat.Succes met het zoeken naar werk.

• 11 Februari 2010 - 13:05

Brok:

hee elke keer weer leuk om wat van je te lezen .. alleen op dat kaartje was het knap lastig , volgende keer een wat grotere kaart kopen hahaha maar was leuk een kaartje te krijgen veel plezier en de groeten uit wit nederland

• 11 Februari 2010 - 13:09

Chantal:

Hee die Wouter...

Mooi verhaaltje weer hoor!!Jammer dat het daar zo regent, nou we hebben hier ALWEER een witte wereld dus dat is ook niet wat hoor..:S

Gelukkig dat er zoveel koks gevraagt worden..dat is wel een fijn gevoel lijkt me..

Bedankt voor je leuke kaartje!!

We skypen of mailen gauw weer!!

Liefs Chantal

• 11 Februari 2010 - 13:25

Rick:

Hee lange...

klinkt allemaal goed jonge. hier alweer sneeuw kut zooi..veel plezier verder nog..laterzzz

• 13 Februari 2010 - 11:21

Betsie Schermers:

Hallo Wouter,

Ik heb je gevonden op internet en even snel je laatste verslag gelezen. Ik begrijp dat je het wel naar je zin hebt in Australië. Geniet er maar van en ik kijk uit naar je volgende verhaal.

groeten van ons allemaal.