Het werken in de Farm - Reisverslag uit Innisfail, Australië van Wouter Hoen - WaarBenJij.nu Het werken in de Farm - Reisverslag uit Innisfail, Australië van Wouter Hoen - WaarBenJij.nu

Het werken in de Farm

Door: Wouter Hoen

Blijf op de hoogte en volg Wouter

12 Juni 2010 | Australië, Innisfail

Nou hier is weer een verslag van uit australie innisfaill.
Nou zo als ik de vorige keer al had verteld dat ik dus helemaal naar innisfail ben gereisd
En ik zit er nu al 1 maand en 1 week hard te werken in de bananen en in de papaws
Nou de 1 dag toen we hier aan kwamen was echt een schok gewoon.
Ik was dus gewoon goeie hostels gewend want waar ik nu in terecht ben gekomen is echt kut gewoon.
Alles is oud en ziet er vies uit maar ja daar moet je dan maar uit eindelijk ook maar door heen kijken want over het algemeen ben je er maar een paar uur per dag in de hostel.
Maar ja het blijf ook gewoon een rot hostel
Met bananen bedden daar bedoel ik dus mee dat de matassen helemaal hol staan dus het is ook nog eens lekker slapen na het harde werken. Niet dus
Maar ja nu is al het zeuren wel over hoor.
Nou de 1e dag naar de farm.
We werden in de ochtend om 6:25 op gehaald in een busje met ongeveer.
Alles mee genomen zo als een pet eten en ja heel belangrijk zonnebrand
Ja want de zon brand er in.
Het was een half uur reiden op de berg met allemaal kronkel weggetjes.
Dus dat was best wel apart om mee te maken in de ochtend.
Maar ja toen waren we er eindelijk moesten we allemaal ff wachten waar we terecht kwamen in de farm.
En toen werd ik op gehaald door de broer van de baas.
In een krot van een bak.
Richting de bananen en 1 maal aangekomen tussen alle bananen Moest ik gaan humpen.
Dat betekend dus dat ik de bananen mag gaan dragen naar de tractor.
en we begonnen meteen met de bananen die ongeveer 50 a 60 kilo waren.
Ja ik zie jullie al denken dat is zwaar en ja dat is zwaar ja.
Want je moet onder de bananen gaan staan en dan hakken hun hem los van de boom en dat valt hij dus op de schouder.
En de 1e paar keer is dat best kut maar ja dan moet je ook nog eens de balans vinden.
Ja ik ben een paar keer gevallen maar ja het allemaal goed gekomen.
Dus lekker in de modder werken en in de regen
De 1e paar dagen had ik enorme last van mijn schouders.
Maar dat went op een geven moment ook wel.
En zo zijn er een paar weken voorbij gevolgen. Ik heb verschillende dingen daar gedaan zo heb de papaja’s geplukt bananen gesorteerd en de bananen dozen op gestapeld.
Dus dat is wel lekker dat je het werk gewoon af wisselt.
Zo zijn we ook ff een wiekend ff weg gegaan uit het gehucht want er is hier helemaal niks te doen.
Lekker naar Cairns veel mensen tegengekomen van uit Brisvegas dat was wel heel apart maar we hadden dat wel ff nodig zeg, Maar ik weet nog niet hoe lang ik hier nog ga blijven maar ik zie wel als ik weer genoeg geld heb.
Maar ja ik heb dus binnen kort niet zo heel veel te melden alleen dat ik aan het werk ben.
En ik wil jullie daar ook niet mee vervelen.
En ja mensen ik ga ik alle oranje wetstrijden bekijken maar als we veder komen in de halve of de kwart finale dan ben ik in Cairns.
Groetjes Wouter

• 12 Juni 2010 - 14:11

Michel Lenes:

Wat een geweldig verhaal!!
    Ik zie je al staan onder de boom!!
    Geniet maar lekker en probeer het positieve van alles maar in te zien, dat maakt het misschien makkelijker....

Grtz Michel

• 14 Juni 2010 - 06:44

Dèsireè IJsselm.:

Wat je allemaal niet moet doen voor een paar centen !! Heel veel sterkte en je kunt het !!
    Geniet verder daar, en hou het gezond !

• 14 Juni 2010 - 10:08

Chantal:

Hee Hallo,
    Wat een zwaar werk he..
    Maar gelukkig ben je nu een beetje gewend,en kun je toch centjes verdienen he..
    Lijkt me wel apart dat je daar Nederlands voetbal kijkt..haha!!
    Maar wel gaaf je bent en blijft een Nederlander!!
    Nou ik zit al in mijn oranje outfit ga straks kijken!!
    Liefs Chan

• 14 Juni 2010 - 10:21

Annemieke:

hee wout. pff klinkt zwaar, maar het is nog steeds beter dan in Nederland zitten hoor! Het is hier saai en lelijk. maargoed we proberen er maar het leukste van te maken met al de festivals die eraan komen!
    Geniet af en toe een beetje voor ons oke?