Surfers paradise & Brisbane
Door: Wouter Hoen
Blijf op de hoogte en volg Wouter
27 April 2010 | Australië, Brisbane
Hey hey mensen hier is weer een berichtje van wouter.
Ja ik moet jullie tenslotte wel weer op de hoogte houden wat ik allemaal mee maak natuurlijk.
Nou zo als ik in mijn vorige blog had gezet dat ik richting surfers ging
Nou daar ben ik dus geweest.
Het is een aparte stad het is gewoon een soort van salou. Met allemaal hoge flats en hotels aan het strand.
Nou ja ik vond dat niet zo interessant want het was alleen maar uitslapen en gaan stappen.
Nou ik ben hier niet naar Australië toe gekomen om te gaan stappen.
Tuurlijk doe ik dat ook wel maar na 4 dagen had ik het wel weer gezien.
Nou ja 4 dagen om heel eerlijk te zijn heb ik er maar 2 dagen in mijn hostel gezeten want ik ben met een Duitse jongen naar een pret park geweest.
En ja dat is wel weer leuk. Dat is dan wel weer wat voor mij
Dat is gewoon niet normaal gewoon er waren aan de gold kust 2 grote pretparken en 2 grote water parken.
Nou zo hebben wij een mooi dealtje kunnen regelen via ons hostel
Want we konden 2 dagen naar dreamworld en wild water World en dan konden we van het ene park naar het ander park lopen.
Want ze zaten aan elkaar vast namelijk.
Maar ik ben dus in 2 dagen over de kop heen en weer geschut en nat geworden.
Dus 1 groot feest dus.
Maar na 4 dagen had ik het wel weer gezien.
O ja ik zij dus dat ik een busje zou kopen met iemand anders.
Nou dat heb ik dus niet gedaan want ik ben nu al 3 maanden aan het reizen.
En als ik een busje of auto ga kopen dan doe ik dat wel lekker zelf want ik vind het veel beter om lekker zelf op pad te gaan.
En dan kan ik altijd wel mensen mee nemen
En ja ik heb eerst iets meer geld nodig om zo iets te kunnen veroorloven.
Ok ik dwaal weer af
Nou ik ben dus door gereisd naar Brisbane met de bus nou dat was maar een uurtje reizen.
Dus dat wel lekker beter dan 13 uur in de bus zitten.
Maar ja een maal aan gekomen kwamen we aan in ons hostel.
En wat een groot ding zeg niet normaal zeg
5 verdiepingen met gemiddeld 30 kamers op elke verdieping en ook nog een bar in de kelder
En het is ook nog zo’n oud gebouw dus wel weer wat anders want in surfers zat ik dus in een soort van een motel die zich zelf een hostel noemde.
Maar ja best een leuk hostel.
De 1e paar dagen lekker relax gedaan.
Maar toen dacht ik wil de stad ook wel verkennen.
Nou toen zag ik een flyer aan de muur hangen dat elke dag er een GRATIS tour van 3 uur
Nou ja dus de volgende dag vroeg opstaan want we moesten er om 11 uur staan.
Ja dat is best vroeg op staan hoor 11 uur hahahahaha
En het was behoorlijk interessant want hij vertelde veel over de stad zelf en de geschiedenis.
En over de oorlogen waar de Australiërs bij betrokken waren want een paar dagen later om precies te zijn op zondag was het ANZAC day.
Dat is een soort van 4 en 5 mei voor ons.
Maar dan op 1 dag maar dus dan herdenken ze dus de slachtoffers van de Australiërs en de Nieuw-Zeelander
Dus met parades en marktjes.
Maar het gaat hier dus veel meer om het respect van de soldaten want het is niet echt een feest.
Ja het is een feest dag voor hun maar het is niet zoals bij ons met live bands.
Maar dat was ook wel heel interessant om mee te maken
Maar de tour duurde 3 uur.
Maar dat was het zeker wel waard.
En aan het einde van de tour kwamen we aan in soud bank.
Nou daar hebben ze de een zelf gecreëerde strand (zwembad) omdat de stad dus niet dus niet aan het stand licht.
Maar ja het is wel heel erg leuk want ze hebben ook een kinderbad met allemaal water vallen en water van alle kanten
En daar een beetje richting de stad zijn allemaal restaurantjes en winkeltjes en ja weer een IMAX
Maar de goedkoopste waar ik ooit in ben geweest ($6.50) in plaats van $23 .
Maar dat komt omdat het een oude bioscoop is.
Maar ja wel heel erg leuk.
Maar Brisbane is een soort van Melbourne maar dan veel kleiner en iets minder dingen te doen
Maar nog steeds genoeg te doen om je te vermaken.
Nou ik denk dat ik nu wel weer ff genoeg heb geschreven.
En ja binnen kort komen er meer foto’s van het surfen.
En ik heb ook een picasa acount en daar zet ik al mijn foto’s op en ook op facebook maar dan moet je vriendjes met me worden.
Maar kijk maar hoe jullie het willen bekijken http://picasaweb.google.nl/home en dan gewoon mij ff opzoeken onder mijn naam.
Groetjes uit Brisbane
27 April 2010 - 09:55
Dennis:
ik zit nog steeds beetje met de zin ben hier niet om te stappen? is maar goed dat ik niet meeben haha. snap je wel hoor wel gave pretparken zo te horen. nou veel succes weer en ik wacht emt smart op het volgende verhaaltje -
27 April 2010 - 15:55
Merlin:
Ooohh Brisbane is Awesome!! Super leuk om je te volgen, krijg allemaal flashbacks als ik dat lees. Ken je het hostel Chill Backpackers in Brisbane trouwens? Daar vlakbij zit een hele toffe straat met heel veel kroegen ;)
Groetjes -
02 Mei 2010 - 21:59
Erik:
Hoihoi Wouter,
Als ik jou post ff bekijk dan vermaak jij je best daar down under. Hier in Overijssel, met name in Salland en Twente, is het feest. FC Twente is landskampioen geworden en dat wordt overal dik gevierd.
Compleet carnaval dus.
Ik ben benieuwd naar je volgende bericht !
Greetz from Raalte !!
06 Mei 2010 - 18:19
Robert & Stephanie:
Hoi Wouter,
Hier weer eens een berichtje van ons. Zo te lezen vermaakt jij je prima en heb je al veel gezien. Klinkt allemaal vet gaaf! Hier verder alles goed in Drontos!
Groetjes
08 November 2014 - 23:16
Kirsty :
I don't know if you can help me , I'm an Australian girl looking for a man that I met in surfers paradise many years ago , maybe it was 2003? He was Dutch and was working as a waiter .. Super handsome .. Name Wouter ...
If you know of him or maybe you are him I need to get in touch with him ..
Hope to hear from you
Kirsty crommentuyn